keskiviikko 28. lokakuuta 2009

TV-ohjelmista vaikutteita, lokakuu 2009

lauantaina 24. lokakuuta 2009
Mistä TV-ohjelmista tai elokuvista olet saanut vaikutteita ?

Muistan kysymyksen esitetyn TV:n ohjelmien kriitikolle. Arvon kriitikko ei varmaankaan olisi alentunut katsomaan TV:n ohjelmia,joista itse pidän ja mitä seuraan aikani kuluksi. Suosikki TV- sarjoista saamani vaikutteet ovat kinkkisiä, mutta positiivisesti ne edistää luovaa ajattelutapaani. Epäilemättä kyse on pakkomielteisestä outojen asioiden aprikoinnista, mitä harrastan. Kirjoitan lyhyesti lempisarjojeni huomioista.

Vielä Virtaa - Last of the Summer Wine

Vanhat papan höppänät ja mammat hortoilevat nummilla, tapaavat kirjastossa tai baarissa. Sarjan henkilöiden vuorosanoissa on itua. Niitä jää pitkäksi aikaa miettimään, kuten; varokaa henkilöitä, joilla ei ole ilmeitä, eikä siksi tunteitakaan. Oliot voi olla ulkoavaruudesta.

Vihreät miehet maistuvat pinaatille. Miesten mieleiseksi bimpoksi on vaikea tekeytyä, jos ei ole siihen ainesta.

Pokka Pitää - Keeping Up Appearances

Opin hillitsemään itseni kylässä, oli emäntä miten erikoinen hyvänsä. Rouva Hyacinth Bucketin kekseliäisyydestä voin ottaa oppia, haluamani imagon ja korkeamman sosiaalisen aseman luomisessa. Sarjan sisarukset Rose(ruusu), Daisy (päivänkakkara) ja Violet (orvokki)ja kukkeimpana Hyacinth(hyasintti),ovat melkein jalosukuista "Bouquet" kukkapuskasukua. Daisyn mies Onslow on vastine Suomen Sulo Vilenille. Yleensä Hyacinthin suurelliset pyrkimykset johtavat täydelliseen katastrofiin ja vähemmän arvokkaisiin tilanteisiin.

Sofian valinta - Sofia's Choice‎

On elokuva, mistä voi nähdä painajaisunta keskitysleiriltä. Elokuva vaikutti minuun syvästi. En voi olla muistelematta tätä sydäntäsärkevää elokuvaa toisenlaisesta elämästä ja illuusiosta. Elokuvan päähenkilöt kuvittelevat menneisyyden oven sulkeutuneen iäksi takanaan. Illuusio pitää kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä elossa traumaattisten tapahtumien jälkeen, eri mantereella, eri ajassa, mihin entinen elämä päättyi. En pidä rakkaudella mässäilystä, eikä sitä ole tässä elokuvassa liiaksi. Sofian kertomus on olemassa kirjanakin,

http://www.youtube.com/watch?v=RYQjsbn4KCM&feature=fvw

Uutiset

Kasa höylättyjä lautoja oli uhka valtakunnallisella tasolla päämisterimme uralle. Myös satunnainen faxi voi olla yhtä vaarallinen. Sen sijaan lautakasan alle jääneet tosi rötöstelyt RAY:n avustukset Nuorisosäätiölle, joka lahjoituksin tuki poliitikkoja suurella rahalla, ei juurikaan jaksa kiinnostaa ketään. Aihe on monimutkainen ja suorastaan tylsä. Sen sijaan odotin uutisia, mistä löytyy Vanhaselle tilattu lautakasa ? Eikö kukaan ehtinyt kuvata lautoja, ja olivatko ne oikeassa osoitteessa ? Lautakasan kohtalo kiinnosti suhteettomasti enemmän yleisöä, mitä muut uutiset. Tämän oivalsi säätiön expuheenjohtaja Vanhanenkin. Sen sijaan Kanki Kaikkonen tuore puheenjohtaja päätyi eroamaan säätiöstä. Olisiko Kaikkonenkin selvinnyt, jos olisi samalla reseptillä tilannut ovelleen vaikkapa kasan antiikkitiiliä ? Huono poliitikko, kun ei tuota älynnyt tehdä eroamisen sijaan.

Uutisista otin opikseni; tylsä monimutkainen skandaali unohtuu, kun keksii paremman ja hauskemman tilalle. Nyt on minulle myös selvinnyt minne lasten ja eläkeläisten pelaamat rahat katoaa pajatsosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,