keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Istanbul hotellimme, syyskuu 2009

Tässä kuvaus Sirkeci Park- hotellistamme suomeksi:

Offering tyylikkäästi nimitti vierashuoneissa ja yhteisöllinen alueilla; tätä klassikkoa ottomaanien Hotelli sijaitsee Amsterdamin historiallisessa sydämessä Istanbul, vain 5 minuutin kävelymatkan päässä St. Sophia ja Topkapi Palace. Sirkeci Park Hotel yhdistyvät Turkki ja ottomaanien perinteisiin erinomainen sijainti Istanbulin vanhan kaupungin, Eminönü. Olet vain muutaman askeleen päässä henkeäsalpaavista näköpiiristä Haghia Sophia ja Blue Mosque. Relax in your puhdas ja tilava vierashuone, koristeltu tyylikäs kankaat ja toiminnallinen puiset kalusteet. Hyötyä ilmainen langaton Internet-yhteys koko hotellin.

Aloita jokainen päivä laaja buffet aamiainen viihtyisässä ravintolassa ennen kiertelevä noin historiallisen naapuruston tai vierailevat lähellä Grand Bazaar. Henkilökunta Sirkeci Park Hotel on käytettävissä auttaa sinua mihinkään tiedusteluihin 24 tuntia vuorokaudessa.

Kuulostaa hyvältä ... mitenhän tuo Amsterdamkin on esittelyyn eksynyt ?

Minua huvitti tuo Turkin hotellivaraussivuilla suomeksi esitelty kuvaus Sirkeci Park Hotellista, missä aiomme yöpyä Istanbulissa lomalla syyskuun lopussa.Aluksi hotellin tiedot näkyi englanniksi. Kun hakukone keksi kyselyn tulleen Suomesta, kuvaus kääntyi automaattisesti suomeksi. Ilmeisesti erikoisen käännöksen turkista suomeksi tarjosi pelkkä automaatti. En usko oikean kääntäjän olleen asialla. Onko muut törmänneet vastaaviin tökkö käännöksiin ? Pidin käännösyritystä hyvänä aikomuksena. Hotellin sopivuudesta meille sain kuitenkin riittävästi selvää. Kuvat hotellista antoivat tarpeellista lisätietoa sen mukavuuksista.

Matkailua rullatuolilla

Äitini liikkuu huonosti ja joutuu nyt ensimmäistä kertaa lomamatkalla turvautumaan rullatuoliin. Varaamassamme hotellissa on oltava hissi, ja parkkipaikka vuokra-autollemme.Plussaa on parvekkeet huoneissa ja keskeinen sijainti lähellä haaremin puistoa. Annetut tiedot hotellin palveluista varmistin vielä e.mail kyselyllä. Meillä olisi lomallamme 2 päivää aikaa käydä kaupungilla ostoksilla äitimme kanssa. Meitä avustajia on monta; vaari, siskoni ja miehensä sekä minä. Tepa myös kävelee niin kauan kun jaksaa. Sisko ja minä viihdytään pitkiä aikoja ostoksilla, ja nyt voimmekin mennä yhdessä äitimme kanssa kauppoihin, kun tiedämme hänen pärjäävän paremmin rullatuolin kanssa.

Aikomukeni on kirjoittaa juttusarja rullatuolilla matkustamisesta jotta muutkin vastaavassa tilanteessa olevat saisivat esimerkkiä ja rohkeutta matkustataa ulkomaille. Valmistelu edellyttää asiasta neuvottelua äitini kanssa. Voikin käydä niin, että juttusarjassani kerrotaan vain onnistumisista, ja huonot päivät sitten sensuroidankin pois meidän avustajien tai äidin toimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,