keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Kaunis talvisää, helmikuu 2009


tiistaina 3. helmikuuta 2009
Suomessa kaunis talvisää 3.2.2009

Tänne Uudenmaan lääniin, rannikolle saimme pysyvän lumipeitteen viikko sitten. Jos aiemmin joulu-ja tammikuussa satoikin lunta, satoi seuraavina päivinä perään vettä. Muualla Suomessa lunta on ollut jo pidempään. Kyllä meillä Suomessa on tosi kaunista ja rauhallista. Mitä tuttunne ovat pitäneet maastamme, vai onko kylmyys karkoittanut ?Jääkiekkoilija poikani Juho

Hienoa, vihdoinkin pääsimme nauttimaan Suomen talvesta. Aivan kotimme vieressä oleva luistinrata jäädytettiin ja innokkaat luistelijat pääsivät jäälle. Eilen illalla talomme lattiat vaikut tivat epätavallisen viileiltä. Aamulla kylmyyden syyksi selvisi -18 C:n pakkanen.

Ulkona seisonut autoni lähti kiltisti käyntiin, ja sain pika pikaa kuuratuksi tuulilasiin naamani kokoisen aukon. Aamulla ennen kotoa lähtöäni, etsin pojille päälle puettavaksi välihousut, eli pitkälahkeiset kalsarit. Selkäsaunan uhalla, poikien tuli pukea ne jalkaansa. Pakkasessa, kouluun ei myöskään lähdettäisi suihkun jälkeen tukka märkänä, kuten joskus kiireessä.

Normaalia arkea on nyt talvella kun ajan autollani Matinkyläst ä Siuntioon 40 km matkan edes- takas, joka arkipäivä. Koti talomme on Siuntiossa maaseudulla, mutta keittiössämme sattuneen vesivaurion vuoksi asumme tilapäisesti Matinkyläss ä. Olemme asuneet täällä jo 1,5 kk ja edelleen keittiömme lattiaa kuivataan isojen lämpökoneiden avulla. Arkipäivisin vien pojat autolla kouluun ja iltapäivällä palaamme taas tänne. Päivät vietän yksin Siuntiossa, ja saan rauhassa kirjoitellablogiani. Ensimmäinen viikko asuttiin evakossa Kampissa, keskellä Helsinkiä, mikä oli meidän maalais pojillemme todella ikimuistoinen kokemus. Kotiin on ikävä, vaan siellä emme pärjäisi kun ei ole keittiötä. Onneksi vakuutusyhtiö maksaa asumiskulumme ja kaiken muunkin remontin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,