keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Halpamatkailua 2, huhtikuu 2009

Kerron tässä jatko-osassa 1 viikon äkkilähtö seurakatkastamme Egyptiin. Kolmannessa osassa, ensi viikolla kerron edullisista lennoista Barcelonaan, Irlantiin ja Turkkiin.

Hyvää Pääsiäistä kaikille ! Tässä vallaton poikani, vähän nuorempana.


Netinkäytöstä opin ensialkuun, että systeemin laajoja hakutoimintoja voi käyttää edullisten lento- ja lomamatkalippujen etsintään, eli kaikenkirjavat äkkilähdöt löytyvät netistä, varsin vaivattomasti. Tosin useissa tapauksissa äkkilähdöissä varoitusaika on turhankin lyhyt, vain muutama päivä. Yleensä käytän monia eri hakukoneita, ja seuramatkoille on olemassa muitakin esittelykanavia. Lisäksi äitini seuraa tarjousmatkojen hintoja Hesarista, mikä onkin aika tehokasta.

Tässä alla on hyvä linkki, mistä pääsee useisiin hakukoneisiin ja matkatoimistojen sivuille. Itse suosin pelkkien lentojen haussa Travelstartin tai Travellinkin sivuja, selkeyden vuoksi. Huomatkaa, että sivulta löytyy myös Tallinnan ja Tuhkolman äkkilähtöjä. Jotta kruunut saisi euroiksi, on tuossa Napsu valuuttalaskimen osoite myös. Voit myös tarvita ilmaista sanakirjaa (valitse kielet ensin, ja sitten sana, minkä haluat kääntää).

KUUMAT JA HALVAT OS : http://www.kuumat.com/

NAPSU: http://www.napsu.fi/matkailu/valuuttalaskuri/

ILMAINEN SANAKIRJA : http://ilmainensanakirja.fi/sanakirja/

Kaikkia äkkilähtöjä ei kuitenkaan saa varatuksi netistä, varsinkaan, jos kyse on lähipäivien seuramatkalle lähdöstä. Esimerkkini on Domina Travel matkatoimisto, joka myy tarjouksina sesonkien ulkopuolella Egyptin matkoja. Matkustamisen ajankohdaksi olimme päättäneet loka- marraskuun vaihteen, kun Suomessa oli märkää ja pimeää. Tarkoitus oli ostaa äkkilähtö Egyptiin, minä ja lapset, äitini ja isäni, sekä siskoni lapsineen. Koska meitä oli noinkin monta 8 henkeä, olimme varautuneet siihen, että joku lapsista joutuisi jäämään kotiin, jos koneessa ei olisi tilaa kaikille. Hyvissä ajoin lapsille oli haettu lomaluvat koulusta, vaikka lipuista ei ollut vielä tietoakaan.

Ekologista menoa ruohopyörällä !

Egyptiin lentoja oli lauantaina ja sunnuntaina. Perjantaina päivää ennen lähtöä äitini ja isäni menivät Helsingissä matkatoimistoon paikan päälle. Lähilähtöjä ei myyty enää lehdessä, eikä netissä, koska matkatoimisto haluaa periä matkasta maksun ennen lähtöä. Sattumoisin tuolla kertaa 8 paikkaa oli vapaana seuraavan päivän lennolle Sharm El Sheikkiin. Lentoliput maksettiin saman tein matkatoimistossa. Viikon loma kohteessa tuli maksamaan meille 170e/ henkilö. Lipuissamme hotellimajoitus oli avoin, joskin matkakohteessa ei huonoja hotelleja ollutkaan. Perillä Sharm El Sheikissä pääsimme koko porukka majoittumaan ihanaan hotelli Tivoliin, missä huoneistomme kuistilta saatoimme valvoa lastemme uimista altaassa. Lapsemme ovat serkuksia, ja tuolloin 10 – 13 vuotiaille 3 vilkkaille pojille ja yhdelle tytölle, loma oli ikimuistoinen ja hauska.

Äkkilähtöjen harrastaminen sopii eläkeläisille, mutta tässä tapauksessa, valmisteltuna se kävi meillekin paremmin, kuin hyvin.
Lähettänyt Annu klo 5:10
Tunnisteet: Elämäni seikkailut
1 kommenttia:
sateenkaari kirjoitti...
Kiitos vinkeista! Todellakin,jos on mahdollisuus lahtea paivan parin varoitusajalla matkalle,niin se kannattaa. Ja jos pystyy viela odottamaan naita akkilahtöja.Kuten sanoit,niin aina ei ole koneessa tilaa. Js sitten viela suurempi mahdollisuus on,jos matkakode ei ole jokin maaratty. Nama akkilahdöthan ovat eri asia,kuin esim halpalennot. Halpalentoyhtiöissa on valinnanvaraa,mutta pitaa kylla ottaa tarkaan selvaa vakuutuksista yms.Olen kuullut,etta jotkut menevat matkalaukun kanssa lentokentalle(ja yöpyvatkin siella tarpeen tullen) odottamaan viimehetken lahtöa,joka saattaa olla todella edullinen.
Kiitos samoin sinne HYVAA PAASİAİSTA!

11. huhtikuuta 2009 6:51

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,