maanantai 10. elokuuta 2009

Siivoa ja kierrätä kirjat pois kotoasi

Ennen joka perheen olohuonetta komisti kirjahylly, täynnänsä näyttäviä kirjasarjoja. Tietosanakirjat oli hittejä, mitä hyllyyn kuului hankkia. Kodin komistuksen vakiovarusteena oli usen baarikaappi. Senkin sisällä kuului olla täytettä.Nyt suuntaus on toinen ja hyllyistä halutaan eroon hinnalla millä hyvänsä, ja jopa ilmaiseksikin. Kodin sisustus on trendikkäämpi ja avarampi ilman hyllyä kirjoineen.

Meistä toisia on askarruttanut, miksi säilöä kirjoja kotiinsa, jos ne kerran on jo luettu. Itse luen kirjat jännittävien juonen käänteiden tähden. Lukunautintoni on mennyt, jos kirjan lopputapahtumat ovat tiedossani. Siksi en lue kirjojani toistamiseen. Säilytän kyllä kirjan, jos tiedän jonkun muun haluavan sen lukea.

Saan mieluisia kirjoja joululahjakasi tai ostan niitä itse kirpputoreilta tai kierrätyksestä. Vaikka kirja olisi ollut miten hieno tai jännittävä, on minun tavalla tai toisella päästävä siitä eroon lukemiseni jälkeen. Mihinkään komeroon en viitsi niitä säilöä, eikä meillä ole kirjahyllyäkään.

Kirjojen kierrättäminen

Viime talvena kun asuimme viikon Kampissa Helsingin keskustassa, oli viereisessä siivessä kirjojen kierrätyspiste, suutarin liikkeen edustalla.
Kun tiesin ohittavani paikan, lastasin mukaani kodistamme Siuntiosta löytämiäni kirjoja, pokkareita, dekkareita, lastenkirjoja ja lehtiä. Joskus aamuisin kirjojen kierrätyspiste oli tyhjä. Jos hylly olikin joskus täynnä, iltaan mennessä kolmasosa kirjoista oli kadonnut uusille teilleen.Yleisellä paikalla kirjojen kierrättäminen oli kertakaikkisen hyvä idea. Joskus tuurilla löysin hyllystä itselleni uutta lukemistakin. Kirjat olivat sopivasti esillä mm bussimatkalaisille muualle Suomeen.

Löydä kirja bussipysäkiltä

Olen kuullut myös kierrätystavasta, missä kirjat yksitellen jätetään läpinäkyvässä muovipussissa bussiaseman penkille tai muualle samantapaiseen paikkaa. Kaikki kirjat katoavat luettavaksi uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,