perjantai 18. syyskuuta 2009

Mistäs näitä poksahtelee ?Nämä suloiset vauvat ei poksahda mahasta, vaan pikkuiset leivotaan marsipaanista. Marsipaanivauvat on taidetta, mitä ei kylläkään raskisi syödä.

Ennen vanhaan vauvat saatiin kotiin kireässä kapalossa. Anoppini opetti meidät vanhemmat kapaloimaan esikoisemme, kuten vielä 1950-luvulla vauvoille tehtiin oikeaoppisesti. Aniopin mukaan vauva rauhoittuisi tiukassa käärössä. Rauhoittuihan tuo. Ps rauhoittuisi varmaan aikuinenkin, jos ei liikuntaan vapautta olisi.

Tästä linkistä löytyy mm vanhan ajan kapalointiohje:

http://www.vauva.fi/artikkeli/vauva/375/kapalointiohje.

Kun sain omat poikavauvani peräjälkeen 2 vuoden sisällä, molemmat nukkuivat heti laitokselta lähtien yönsä läpi heräämättä kertaakaan. Näin ollen perheessämme ei ollut lainkaan yö/itkemistä tai valvomistakaan. Vitsi oli siinä, että vauvani laitoin nukkumaan vasta klo 9- 10 aikaan illalla. Toiset vanhemmat ovat saaneet jopa käsityksen, että vauva täytyy herättää yöllä syömään, jos se ei itse hoksaa herätä.
No, ainakin meidän pojat selvisivät hengissä ilman yöllä syömistä. Niille äideille joiden vauvat heräilee yöllä syömään, sanoisin, että nukkukaa aina päivällä jos vain voitte. Vauvan yö heräämiset tai syöttämiset ei sinänsä rasita äitiä, vaan se, ettei äiti helposti saa unta uudelleen, kun on joutunut heräämään kesken syvän unen. Kaverini joka sai vauvan, ei voinut valvomiseen syödä unilääkkeitäkään, kun imetti. Tässä sitten otettiin käyttöön kaikki mahdolliset luontaiset nukahtamisniksit. Minä suosittelin hänelle jalkapallo-otteluitten nauhoittamista. Niitä kun inhoaa, ja katsoo yöllä, nukkuu varmasti ennen ensimmäistä maalia.2 kommenttia:

  1. Voi, miten suloisia marsipaanivauvoja ;D Tuollainen olisi aivan ihana ristiäiskakun päälle koristeeksi ;) Mutta, pitääpä laittaa mieleen, jos joskus vaikka lapsenlapsia saisi ;) Itse olen jo lapseni kasvattanut, enkä lisää meinaa tehdä. Mahtaako tuollaisia saada suomesta??

    VastaaPoista
  2. En usko, että noin hienoja saa täältä. Hääkakun päällä olen nähnyt aika hienosti marsipaanista muotoillut Viivin ja Wagnerin.
    Näin ollen vaivojakin voisi löytyä jostain konditoriasta. Marsipaani säilyy pitkään, joten noita voisi tuoda ulkomailta tuliaisinakin.
    t Anne

    VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,