torstai 3. syyskuuta 2009

Rakkauden riskitekijät

Edellinen rakkausdiagnoosi oli lainattu Tiedelehdestä, mitä poikieni lehteä silloin tällöin silmäilen. Molekyylitasolla rakkauden selvittäminen on latteaa siihen nähden, mitä palavia tunteita se vastarakastuneissa herättää. Tässä jutussani keskityn vain parisuhteeseen, mikä voi toimia elämänlankanamme, tai huonommassa tapauksessa elinkautisena riistona.


Puck ja Fairy

Nuorena olen katkonut siipeni 2 kertaa pitkän suhteen jälkeen. Silloin vähän yli 20-kymppisenä tapahtumien jälkeen elämäni oli itkuista ja toivotonta. Oleellista suhteen loppumiselle oli täydellinen luottamukseni menettäminen läheiseen ihmiseen. Minulla ei ollut syitä antaa pettämistä anteeksi. Onneksi koin ja ajattelin näin. Se oli suhtautumisessani täysin tervettä ja järkevää.

Sokea rakkaus

Kuten sanotaan rakkaus on sokeaa. Ei kuitenkaan pidä alistua sokealle ihastumiselle tai rakkaudellekaan. Aitoon rakkauteen kuuluu toisen arvomaailman kunnioittaminen. Ei rakastuta yksin henkilöön, vaan kaikkeen siihen, mitä henkilö edustaa, kuten rehellisyyttä, toisten arvostamista ja uskollisuutta. Jos odotuksemme eivät täyty, voi kyse olla rakkauden sijasta hyväksikäytöstä tai läheisriippuvuudesta.

Jokin aika sitten luin blogeista keskustelua ” narsistien uhreista” . Mieleeni tuli, että tapauksissa on vahvasti mukana läheisriippuvuutta. Läheisriippuvainen osapuoli haluaa väärinkäytöksistä huolimatta uskoa toisen vilpittömyyteen. Useinkaan pelkkä uskominen ja toivominen ei riitä, kun kumppanin teot puhuvat muuta. Pitäisi kuunnella enemmän omia vaikuttimia, miksi onkaan suhteessa suostunut nöyryytetyn uhrin osaan.Myös rakkaudessa meidän on pidettävä huolta itsestämme ja omista arvoistamme. Jos rakastamamme kumppani kunnioittaa ja arvostaa meitä omana itsenämme, on kyse aidosta rakkaudesta. Jos sellaisen rakkauden menettää, on sitä syytäkin surra.

Minulla on ollut ihana mies 30-vuotta. Aina ei ole ollut ruusuilla tanssimista, mutta molemmin puolin toisesta välittäminen on ollut suhteemme kantava voima. Saan olla epätäydellinen ja oma itseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,