lauantai 1. toukokuuta 2010

Vappuna viihteellä

Kun olin nuori, oli tavallista, että osa vapun hauskuudesta jäi hieman epäselväksi. Liekö epäkohta johtunt viinistä, mitä usein yli 15-vuotiaana varasimme vapun viettoon ystävieni kanssa. Nyt en aikonut unohtaa vappupäivää, mitä juhlistimme Siuntiossa ystäviemme Timon ja Lissun luona Siuntion Pikkalassa vieraillessamme. Kuten asiaan kuuluu nautimme kuohuviiniä nytkin. Jotta vappu ei unohtuisi, otin kyläpaikastamme varmuudeksi paljon kuvia kännykälläni.Ystäväpariskunnan Lissu oli kutsunut meidät klo 13 aikaan brunssille - mikä vaatimattomasta viitteestä huolimatta oli täysi päivällinen, pyörivän pöydän ääressä. Juuri niin, isäntäväen kekseliään suunnitelman tuloksena tarjoiltavat ruoat, toinen toisensa perään pyörivät eteemme 12 hengen pöydän keskustassa.

Itse talo, missä isäntäväki asuu, on jyhkeää reiden paksuista mammuttihirttä 3:ssa kerroksessa, ja yhdessä pienessä ylimmäisessäkin kerroksessa. Hirsitalossa on tilaa reilua reilummin sisällä ja ulkona kuistillakin runsaat 160 m2. Kun ikkunoista katsoo ulos, on miltei jokaisella makuuhuoneella oma private parvekkeensa, mikä seikka kävi havainnolliseksi ... kun rouva Lisbeth hetkeksi istahti makuuhuoneensa parvekkeelle tupakalle (kerron lopussa).

Itse asiassa olimme Pikkalassa kylässä siksi, että tarkoituksemme oli evästää ystäviämme sekä heidän tuttaviaan lomalle Sarköyhin ensi kesäksi. Evästäminen ja neuvot olisivat tarpeellisia ennenkaikkea siksi, koska Tekirdagsta eteen päin ajettaessa - suomalaisturistien pääkieli olisi; erilaiset käsimerkit, kehonkieli ja merkitsevät ilmeet. Englantia on turhaa odottaa kenenkään osaavan Turkissa Sarköyn seuduilla. Englantia osaavat Sarköyssä alle 12-vuotiaat koululaiset, oli yksi käytännön vinkeistämme satunnaisille suomalaisturisteille.

Ystäviemme hirsitalo on todella hämmästyttävän suuri, ja alkumetreillä portaiden käyttö kerroksesta toiseen tuntui fyysisesti jaloissa. Jukka muistaa elävästi, kuinka tähän hirsilinnaan ikkunat tilattiin Virosta Haapsalusta ikkunatehtaalta. Ovia ja ikkunoita tarvittiin paljon ! Oli ihanaa nähdä talo valmiina, kaikkine persoonallisine sisustusratkaisuineen. Viihtyisä elementti on tunnelmallinen lampi, joka sijaitsee talon edustalla laitureineen.Iltapäivästä nautimme ulkona ottamalla aurinkoa, vaikka olikin hieman tuulista. Illan tullen siirryimme sisälle laulamaan karaokea. Laulaminen oli hauskaa joskin turhankin äänekästä ... . sattui nimittäin niin, että talon emäntä oli piipahtanut parvekkeelle tupakalle, missä hän sai pitkään palella vähissä vaatteissaan. Parvekkeen ovi oli loksahtanut kiinni, eikä sisällepääsyä ollut. Lissun huutaminen, tai tavaroitten alas heittäminenkään ei saanut meitä reagoimaan hänen ahdinkoonsa ylhäällä parvekkeella. Me kun lauloimme hartaasti ja kovaa ... alakerrassa Junnu Vainion ikivihreitä sanoituksia.

1 kommentti:

  1. Onpas todellakin mahtava talo.Siivottavaa riittaa.
    Hauskasti kerrottu rouvan jaamisesta parvekkeelle,vaikka hanella ei todellakaan ollut varmaan hauskaa.

    VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,