tiistai 27. huhtikuuta 2010

Vappua valmistellessa

Vapuksi meillä tehtiin Simaa maanantaina, Lassen Vapun odotusten mukaisesti. Poikiemme mielestä kaupan sima ei ole mistään kotoisin ja on suorastaan pahaa. Siksi sima pitää tehdä itse, ja yleensä Lasse valvoo tarkasti juoman valmistamistani. Kun kaupassa otin banaaneita, huomautti Lasse etteivät ne ole sitruunoita, vaikka väri on sama. Sitten etsittiin fariinisokeria. Hiiva puuttuu totesi Lasse ennen kassalle menoamme. Oikeasti olisin voinut tarpeista unohtaa näistä minkä vain. Sitten kotiin,jo 2 tunnin päästä totesi Lasse, nyt pitää tehdä simaa. Ja herkkujuomaa tehtiinkin ämpärillinen, eli 8 litraa. Hauska yksityiskohta oli se, kun isäkin oli ostanut simatarpeet Lassea varten. Näin ollen teemme sitten kesälläkin simaa janojuomaksi. Fariinisokeripussin kyljessä on hyvä ohje juomalle. Ämpärilliseen laitetaan hiivaa vain 2 herneen kokoista palaa ! Nyt odotellaan 2 päivää siman käymistä. Lauantaihin mennessä simat on pullotettu, eli viime tingassa saimme tehtyä Vapun valmistelut.

Maanantaina alkoi Lassen koulu, klo 11 aikaan Vein Lassen ja Sampan siksi Espoon keskustaan. Kävin itse Ikeassa ostamassa valkoisen päällisen Haapsalun sohvaan (laitan kuvan, kun on valmista joskus) Rauhassa nautiskelin Mc Donalsissa kerroshampurilaisen ja Sundae jäden. Eipä aikaakaaan kun pojat jo soitti, että koulu päättyi kesken päivää. Pojat pääsivät samalla kyydillä kotiinkin. Samppa lupasi kyyditä Lassenkin ensi vuonna kouluun, kun hän saa ajokortin ja auton. Tulevaisuutta on hyvä suunnitella. Suunnittelimme myös Turkin lomaa, ja Samppa olisi lähdössä meidän mukana tuonne lomalle. En olisi ikinä nuorena aavistanut, että saan viettää aikaani kotona ja lomalla 3-4 eri ikäisen miehen kanssa. Joukkoon saisi mahtua muutama tyttökin, näitä ruokkimaan, sitten joskus.

Muuten nyt saa kotisimaa kaupastakin mm City Marketista - simaa valmistaa Wanhan Porvoon Fabriikki kts. http://www.fabriikki.fi/tuotteet.htm

1 kommentti:

  1. eipa ole simaa tullut tehtya moneen vuoteen.viime vuonna tein tippaleipia.Nyt ajattelin paistaa munkkia.
    Kylla sina niita tyttöja viela saat,kunhan pojat alkavat riiamaan.

    VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,