keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Nukkuminen tapahtui seisaaltaanArki on arkea ja järjestään itseään toistavia rutiineja. Mihin edellisen päivän tekeminen päättyy, siitä samasta pisteestä uusi tehtävä alkaa, jatkuen niin kauan, mitä virtaa riittää Sims duracell-ihmisillä. Kaikki mitä ihminen syö tai omistaa on ansaittu jatkuvalla tanssimisella, jos on tanssinopettaja, kuten perheen äitikin oli. Perheen isä elätti pesuettaan jatkuvalla päivästä toiseen torven soittamisella, koska oli muusikko. Sims lapsi, sai huomiota osakseen kuuluvalla itkulla tai jokeltamisella, kuten oikeakin lapsi.

Sims perhe tuhlasi varojaan yllellisyyksiin. Niin ikään perheen kulut olivat äidin tanssimisesta ja isän torvensoitosta huolimatta moninkertaiset perheen menoihin nähden. Alussa Sims- perhe kärsi pelkästään viihteen, pelirahojen ja unen puutteesta. Vanhempien unet jäi puutteelliseksi, koska kotoa hävisi köyhyyden vuoksi sänky, minne mennä iltaisin nukkumaan. Sims perhe ravasi talossaan ympyrää etsien nukkumapaikkaa. Viimein nukkuminen tapahtuikin seisaaltaan. Iman energiaa ja mukavuuksia äiti lorautti pissatkin keskelle keittiön lattiaa. Vessaa ei enää ollut, mutta oli sentään keittiö, minne lorautella.Vanhempien uupumista seurasi lopullinen romahtaminen, pelin energian loppuminen. Sims perheeenjäsenet etsivät kodin seinien suojista nukkumapaikkaa, viihdettä, vessaa ja ruokaa niin kauan kunnes seinät yksi kerrallan hävisivät. Kun isällä ei ollut enää työpaikkaa, mihin mennä, hän käveli tuntikausia pihassa talon ympäri. Kun loputkin pelin energiat on menetetty, katosi perheen talokin pihasta. Oli sentään jäljellä pihanurmikko, missä isä sai tallata ympyrää edelleen.

Vauva huusi ulkona nurmikolla. Äiti ja isä vauvasta välittämättä kiersivät peräkanaa ympyrää. Naapurit kävelivät pihan ohi, näkemättä heidän hätäänsä. He tervehtivät surkeita naapureitaan ystävällisesti, ja jatkoivat matkaansa.

Pitkän syksyn jälkeen perheemme energia on vähissä, kuten tässä Juhon pelaamassa Sims pelissäkin. Toivotaan, että loma ja joulu katkaisee oravanpyörän, jotta pääsisimme vihdoin pitkästä aikaa rentoutumaan yhdessä. Toivotaan, myös että Joulun laskut saadaan maksetuiksi suosiolla, ettei meille käy yhtä huonosti kuten pelin Sims perheelle.

2 kommenttia:

 1. Hyva,kun muistutit.Minun on saatava Sims kakkonen.Ykkösta pelasin aikoinani tosi paljon.Hyva peli.

  VastaaPoista
 2. Tapahtunut nyt aamulla 31.12.:
  Suomessa Leppävaaran Sellossa on ammuskeltu, ja 4 ihmistä on haavoittunut. Pitää katsoa heti TV:n uutiset täällä. Kyllä maailmassa on kauheaa vääryyttä !

  Toivottavasti toiveesi Sims pelistä toteutuu. Sims-on aikuisillekin hauska ja luova peli. Pelissä on opettavaista, se että ihmiset tarvitsee lepoa ja viihdettäkin jaksaakseen.
  Minua nauratti poikien Sims-peli. Poikia kiinnosti vain hätä ja ahdinko, mistä Sims-ihmiset kärsi, kun perheen rahat loppui. Ehkä pojille jää pelistä mieleen, mitä tapahtuu, kun törsätään liikaa rahaa turhuuksiin.
  terveisin Annu

  VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,