perjantai 8. toukokuuta 2009

Hyvää Äitien päivää !

Hyvää äitienpäivää kaikille Äideille, siksi valmistuville ja myös Isoäideille. Olen kerännyt hupikuvia äideistä. Ja jonkun vitsinkin löysin menneiltä vuosilta.


Äidillä on oikeus käyttää sanan vapautta puhelimessa

Omien kokemusteni valossa vastustan käsitystä kaikkivoivasta teho- äidistä, mikä kuva on luotu palvelemaan ympäristön odotuksia. Siksipä näiden vitsien valossa koitan lajentaa naisen roolia, pois perinteisestä. Esimerkiksi lasten huono käytös tai kiroilu mielletään helposti äidin syyksi. Ei niinkään isän, vaikka isä olisi tavan lapsilleen tartuttanut. Lasten kasvatus on molempien vanhempien työtä. Olen nyttemmin mielenkiinnolla seurannut lasten kasvatusohjelmia, missä vallattomia lapsia, ja neuvottomia vanhempia auttamaan on tullut ns Super -Nanny. Voi kumpa noita Nanny-ohjelmia olisi ollut jo silloin, kun omat pojat oli pieniä. Villien poikiemme kanssa olimme joskus neuvottomia. Lasten kasvattamisesta meillä ei ollut mallia. Lapset olivat meille yhtä mystisiä olentoja, mitä konsanaan marssilaiset.

Vanhemmuus voi aika ajoin ottaa enemmän voimia, mitä se antaa. Niin äidille, kun isällekin on varattava omaa aikaa pitää kiinni ystävistään, harrastuksistaan ja muusta itselle mieluisasta, jotta voimat riittäisivät lapsen hoitamiseen.
Rakkaalla lapsella voi olla monta isää, mutta vain yksi ihana ÄITI !

Uros ja Nauris
- Töölön puistossa lapseni Juho syötti pikkulintua kahvilassa ulkona. Juho katsoi lintua ja totesi tietäväisenä. Se on " nauris". Juholta oli vielä hieman hukassa sanat ; naaras, nauris ja kauris.

Äitien kertomaa;

Äiti ja kaksi lasta olivat ruokakaupan kassajonossa. Vanhempi lapsista (n. 4-5 v.) kulki kärryn vieressä ja nuorempi (n. 2 v.) istui kärryssä tuttia imien. Vanhempi lapsista kärtti äidiltä karkkia. Äiti totesi: ”Ei osteta tänään mitään nameja.” Edelleen lapsi jatkoi kinuamista. Heidän takanaan jonossa ollut vanhempi rouva sanoi ystävällisesti: ”Pitää uskoa, jos äiti sanoo että ei.” Tähän vanhempi lapsi totesi: ”Haista sinä vittu!” ja nuorempi otti tutin suusta ja sanoi: ”Niin juttiinsa!”

Illallisvieraat viipyivät hyvin pitkään eli aamusarasteen aikaan pääsimme levolle. Aamu(päivällä) heräsimme hiljaiseen lapsen ääneen... poikamme, joka ei vielä osannut puhua, ja tyttäremme istuivat olohuoneen sohvalla yöpuvuissaan, viltti polvillaan ja katselivat meitä avoimesta makuuhuoneen ovesta. Tyttäreni sanoi pikkuveljelleen: Jos joku kysyy, kerrotaan että ne kuoli viinaan! Tämä pani ajattelemaan lasten maailmaa.

4-vuotias istui äitinsä ostoskärryssä marketin kassajonossa ja ystävystyi takana jonottavan tädin kanssa. Juttelivat niitä näitä kunnes pikkutyttö muisti äkkiä merkillisen tapauksen ja kailotti kirkkaalla äänellä: "Kun minä heräsin niin isi ja äiti voimisteli yöllä!" Kaikki kääntyivät katsomaan tulipunaista yövoimistelijaa, ja hänen lastaan. Kassajono ei koskaan aiemmin liikkunut niin piinallisen hitaasti.


Äitini on aivan mahtava !

Olimme ruokakaupan kassajonossa. Yllättäen tyttäreni nosti hameeni helmat ylös. Kun kysyin, miksi hän näin, vastasi hän: "Minä vain tarkistin, onko sulla nyt alushousut jalassa!"


Äitini on aina pitänyt hyvää huolta kunnostaan

Olimme autoajelulla. Poliisi pysäytti ja pyysi puhaltamaan. Puhallettuani poliisi totesi, että kaikki on OK. Siihen tyttäreni takapenkiltä: "Niin kyllä nyt, mutta tulepas illalla kotiin puhalluttamaan!"

1 kommentti:

  1. Aivan ihanat jutut.Kyllapa sina keksit.
    Kiitos ystavani,sinulle myös aurinkoista aitienpaivaa!

    VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,