tiistai 21. huhtikuuta 2009

Venetsian värit, osa 1.)

Ystäväni Anne vierali Venetsiassa, missä me 3 nuorta naista 30 v sitten lomailimme. Taustamusiikiksi valitsin klassista rauhallista musiikkia. Jatkan juttua kaupungista, kun saan matkakuvat Annelta. Kolaasiin valitsin punaisia kuvia, mitkä liittyy Venetsian naamiaiskarnivaaliin.

Sorry, Venetsia kollaasi piti mykistää väliaikaisesti - kun musiikkia ei saanut muuten pois päältä.

Venetsia on kenties Italian romanttisin ja ehkäpä kauneinkin kaupunki. Ihmeellisintä Venetsiassa on kuitenkin sen ainutlaatuisuus - mitään muuta kaupunkia vanhoine rakennuksineen ei ole siroteltu sadalle saarelle, joita erottaa noin 150 kanaalia, joiden yli kulkee noin 400 siltaa.

Venetsiassa ei autoilla, kaikkialle pitää kävellä, ja jos ei jaksa kävellä, on mentävä veneellä. Jokainen romantikko toivoisi voivansa joskus huokailla Venetsian silloilla ja kuherrella gondolin kyydissä - tosin herkempää romantikkoa saattaa hieman haitata loppukesästä kanaalista nouseva tuoksu tai kaikkialle tunkeutuvat turistilaumat. Kitsaamman romantikon sydäntä saattaa puristaa kauneuden keskellä kuljeskelusta maksettava hinta - Venetsiassa kaikki on kallista. Venetsia ja sen laguuni on nimetty yhdeksi Unescon Maailmanperintölistan suojelukohteista.

Tuossa alla on linkki (kts linkin alaosa) on tiedot kaupungin päänähtävyyksistä

http://www.lomamatkailija.com/venetsia.php

1 kommentti:

  1. Aivan mahtava kollaasi.Venetsiassa en ole koskaan kaynyt,mutta uskon,etta hieno kokemus olisi.

    VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,