keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Parrakaita naisia ja merenneitojaLila (› Debra Christofferson)

Lila Villanueva, joka tunnetaan myös nimellä “Brysselin parrakas nainen”, syntyi sirkusperheeseen vuonna 1890 Louisianassa. Geneettinen perimä takasi omalaatuisuuden koko perheelle, ja parrakas joukko esiintyi lavalla yhdessä nimellä ”Villalobos” (vapaasti käännettynä ”Susien talo”). Lila, hänen veljensä Oscar ja Raoul sekä vanhemmat tulivat tunnetuksi ympäri maata. Perhe kiinnitettiin pian sirkukseen. Sirkus oli viiden vuoden ajan kansainvälisellä kiertueella, kunnes Oscar kuoli traagisesti Kööpenhaminassa vuonna 1905. Perhe ei koskaan toipunut menetyksestä. Perheen isä oli niin murtunut vanhimman poikansa kuolemasta, että teki itsemurhan kolme vuotta myöhemmin.
16-vuotiaana, jolloin Lilan leukaperiä peitti jo paksu, silkinpehmeä parta, hän meni naimisiin ensimmäisen kerran vatsastapuhuja Paco Sozan kanssa. Ei mennyt kuin alle kuusi viikkoa ja avioliitto purettiin. Seuraavien viidenkymmenen vuoden aikana Lila oli naimisissa reilut 19 kertaa, "Kaksikymmentä, jos mukaan lasketaan Paco." Mutta hänen elämänsä ainoa suuri rakkaus oli professori Lodz. Lila ei toipunut ikinä täysin siitä, kun Lodz katosi jäljettömiin vuoden 1934 lopulla.
Salma Hayek näyttelee parrakasta naista kauhudraamassa Cirque du Freak.Elokuvatoimittajan 59 sekunnissa luoma kuvamanipulaatio kuvannee seksisymbolin fanien syvimpiä tuntoja. Darren Shanin 12-osaiseen lasten kirjasarjaan perustuvan elokuvan ohjaa Paul Weitz, eli viime vuoden suurimmasta flopista Kultaisesta Kompassista vastanneen Chris Weitzin velipoika. Elokuvassa näyttelee myös John C. Reilly. Cirque du Freak kertoo vampyyrista (Reilly), joka ottaa itselleen teiniapulaisen ja tekee tästä puolivampyyrin. Luvassa on muun muassa tappelua, kun vampyyrien arkkiviholliset ottavat tästä nokkiinsa.
Lähde: Variety


MERENNEITOJA

Näet netissä os: http://newsroom.ripleys.com/?p=410The world famous mermaids of Weeki Wachee Springs State Park in Florida, known for their grace and beauty for the past 62 years, will be appearing at both Ripley’s aquariums in 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,