keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Apua banaanikärpäsiä, syyskuu 2009

Jokin päivä sitten aloitin epätoivoisen urakan, banaanikärpästen tappamisen. Tänään olen tappanut niistä noin 20 kpl. Osan listin kädet yhteen läiskimällä, ja osan listin lyöden niitä kärpäslätkällä pitkin seiniä ja ikkunoita. Vastaavasta tämän syksyisestä banaanikärpästen soluttautumisesta asuntoihin oli juttua mediassakin Suomessa. Taisin kuulla aiheesta radiosta. Tuolloin meillä ei vielä kärpäsiä näkynyt, ja naureskelin mitättömälle uutiselle. Meidän kärpäset eivät olekeastaan ole ihan tavallisia banaanikärpäsiä, vaan ne on sipulikärpäsiä. Kevään remonteissa meille oli jäänyt keittiön nurkkaan työkalujen joukkoon muovipussillinen sipuleita. Turkin lomani jälkeen nurkkaa siivotessa kadonneet sipulit löytyivät pussista yhtenä mustana löllönä. Muovipussiin oli tullut reikä ja sipulilöllö kuhisi banaanikärpäsiä. Hirvittävästä hajusta huolimatta olin liian hidas viskatessani pussin pihalle, ja valtaosa sipulikärpäsistä pääsi valloilleen keittiöön. Vielä päivienkin jälkeen tapahtumasta listin kärpäsiä pitkin päivää keittiöaskareitteni lomassa.Tästä huiskimisesta on kehkeytynyt minulle jo suoranainen pakkomielle, missä taatusti kuluu kaloreitakin kiitettävästi. Jotta saan listimiseen tehokkuutta, joudun ajattelemaan banaanikärpästen lailla. Missä on kiva pysähtyä tai pörrätä joukolla, sieltä saan huitaistuksei jopa neljäkin kärpästä samalla lätkän iskulla kanveesiin. Nyt ymmärrän Andy Mc Coytä, joka leikki kärpästä ja putosi parvekkeelta. Onneksi me asutaan maan tasalla, eikä minulla ole putoamisen vaaraa.

Löysin seuraavan konstin niiden hävittämiseksi:

ONGELMANA BANAANIKÄRPÄSET?

Jos keittiösi täyttyy ikävistä banaani-/hedelmäkärpäsistä. Voit karkottaa ne sekoittamalla yhteen 1 dl:n etikkaa, 1 dl:n siirappia tai juoksevaa hunajaa ja 3 pisaraa tiskinpesuainetta (joka ei sisällä ammoniakkia) pienessä pullossa tai kulhossa. Tämä seos vetää kärpäsiä puoleensa ja kun tiskiaine saa seoksen pintajännitteen katoamaan uteliaat kärpäset hukkuvat.

Tein kärpäsille oheisen nami- coktailin, mutta vain harva siivekäs on siihen hukkunut tähän mennessä.

Tämäntasoiset hommat työllistävät yksinäistä työtöntä koti-äitiä, niin että kärpäsistäkin on kirjoitettava, kun muuta mainittavaa ei edellisen sorsaepisodin jälkeen ole sattunut. Raportoi Annu Taka-Tuppulasta.Annuhttp://www.blogger.com/profile/0811509011921411951

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,