torstai 15. huhtikuuta 2010

Turkin kulttuurin päivät Stoassa Itäkeskuksessa

Postauksessani muistutan Turkin ystäviä Stockmanin hulluista päivistä, mistä saa huomenna lauantaina klo 7.30 alk ostettua Finnairin lippuja Istanbuliin a 219€ edes-takas - kesän ajalle !! Viime vuonna tapasimme jonossa Irenen kanssa. Minulla oli mm tuoli mukana kun syytä oli varautua jonottamiseen. Lippuja saattaa olla vielä sunnuntainakin myynnissä, kuten viime vuonna.



Joskus on paikallaan irrottautua arjesta ja tehdä jotain poikkeavaa extempore ! Onnistuneitten elämysten kautta taas jaksaa. Mielenkiintoista on kuinka pienistä aiheista syntyy elämyksiä, pieniä mutta lämpimiä koettuja hetkiä. Sellainen elämys oli viime sunnuntaina osallistua ystäväni Tiinan muuttoon, pois vesivaurion tieltä runsaan kilometrin päähän toiseen asuntoon. Ystävien tapaamiset ei aina tarvitse olla siistejä kahvikutsuja ! Tiinan pieni koira oli hauska, ja kaikin poikin ulalla muutosta. Viikolla toinen extempore idea oli meidän naisten kesken osallistua Turkin kulttuuripäivien avajaisiin, taidenäyttelyyn ja tanssiesityksiin. Emine Özdemirin
taideteokset oli kultavärein maalattuja teoksia, missä keskeisinä aiheina oli maan ikonit ja kuulut nähtävyydet. Kulttuuripäivillä näimme arvovieraista maan suurlähetystöstä. Avajaisten tarjottavat syötävät ja viini oli ilmaiset ja ruhtinaalliset Turkkilaiseen tapaan. Turkin kulttuuripäivillä Stoassa pääsi eilen mm opettelemaan turkkilaisia tansseja, tutustumaan eri musiikkityyleihin ja nauttimaan elokuvista. Ryhmä Tuanan tansiesityksessä edessämme istuvat arvovieraat. Matka olisi ollut sopivan lyhyt käväistä kysymässä suurlähettiläältä - missäs Sarköyn asuntoni tapu viipyy ? Kuten tiedätte, olen malttavainen ja pysyin tiiviisti kiinni penkissäni.

4 kommenttia:

  1. Mukavaa,etta tuollaisia kulttuuripaivia jarjestetaan.Tulee tutksi niille,joilla on jotain epaselvaa.
    On kylla taydellisesti kummallista,missa voi viipya tabusi.Eikö jo lakikin tuohon sano jotain.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo tapu-asia harmittaakin. Kiinteistövälittäni mukaan viime kesänä olin jonossa ulkomaalaisena hakemassa tapua 5-7 sijalla ? Yritän täältä suomesta käsin kiirehtiä sen saamista, asiassa koitan kääntyä Turkin suurlähetystön puoleen. Soittelen tapuni
    perään ensi viikolla. Kerron sitten miten käy,
    t Annu

    VastaaPoista
  3. Mielenkiinnolla odottelen,miten menee tabuasia.
    Sarköy saattaa olla sen puoleen vaikeampi,kun siella ei varmaan ole ulkomaalaisia ostajia.
    Mutta esim Alanyassa tabut ovat tulleet nopeasti.Ja koko Turkissahan on sama laki naissa asioissa.

    VastaaPoista
  4. Tapu-asiastani :
    Antalyasta Selma (ystävä- tulkki -kiinteistövälittäjä) soitti Metinille, joka on oma kiint.välittäjäni Sarköyssä. Metin ei puhu englantia, joten Selma kysyi asiaa häneltä. Viime kesänä Tekirdagssa oli kesken 5 tapu-asiaa ulkomaalaisilla. Nyt muut tapu-hakemukset on hoidettu, paitsi minun ja jonkun belgialaisen asia on vielä pöydällä. Merkillistä on mielestäni se, että aluksi kiint.välittäjä ja tapu-toimisto kysyivät minulle suoraan Tekirdagn armeijan ostolupaa, minkä ilmeisesti sainkin. He olivat kuitenkin toimineet väärin, koska asia olisi pitänyt käynnistää koko maan armeijan hallinnossa, missä oikeassa paikassa asia nyt onkin.
    Tässä vaiheessa en voi muuta kuin odottaa.
    Toivon mukaan asia ratkeaa kesäksi ! t
    Annu

    VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,