torstai 17. joulukuuta 2009

Pukilla oli aurinkolasit, miksihän ?


Juho lumiukkona

Olen väittänyt lapsilleni, että pukki on varmasti olemassa, koska jostainhan ne lahjatkin aina tulee, kuin itsestään. Jos pukkia ei olisi, ei kukaan saisi lahjojakaan, näin voi päätellä. Tästä johtuen jo miehen kokoa olevat poikani eivät ole epäilleet, etteikö pukkia olisi olemassa. Olen kyllä kuullut muitten lasten epäilevän varsin kriittisesti pukin aitoutta.



Lassen piirtämät tontut

Elämässäni ei ole ollut sellaista joulua, milloin joulupukki fyysisessä olomuodossaan ei olisi käynyt vierailulla luonamme jouluaattona. Pukki kävi jakamassa lahjat Kontulassa silloinkin kun Liisa, Jukan nuorin sisko oli yli 20v toisesta ääripäästä Enok-ukki 80v. Joskus minun vanhempien luona aattona pukki on käyttäytynyt epätavallisen naisellisesti, liekö syönyt jotain hormooneita. Puhekin on muistuttanut kummasti Hilda mummon ääntä. Joskus muutaman kerran minä



Omat tonttupojat pieninä

vahingokseni juutuin vessaan sillävälin, kun pukki kävi. Sattuipa juuri silloin kerran kummallinen juttu ollessani vessassa. En tätä nähnyt; pukilla oli kummallinen parta ! Lassen ja Juhon mielestä pukin parta oli näyttänyt siltä, kuin kaupan muovikassiin olisi ommeltu pumpulia kiinni. Pukilla oli myös aurinkolasit päässä, pimeällä, mikä ihmetytti poikia. Voihan jukra, aurinkolasit olisin minäkin halunnut nähdä. Pukilla oli aurinkolasit luultavasti sen vuoksi, että Lapissa valkoiset hanget häikäisee silmiä, selitin pojille. Sensijaan muovikassiin ommellun pumpuliparran osalta en keksinyt minkäänlaista selitystä.


Joulupukin vastaanotto Joulumaassa Rovaniemellä

Onneksi joulun odotuksesta; juhlista, markkinoilta ja itse pukista on otettu kuvia vuosien varrella. Osa mielenkiintoisista kuvista löytyy mummolan albumeista. Joskus pukki on ollut paksu, joskus laiha tai muuten vain pienen oloinen. Parran pituus ja pukin vaatetus on vaihdellut vuosikymmenten saatossa punaisesta aamutakista väärinpäin käännettyyn turkkiin. Joulupukin vaihtelevaa lookkia ja pukeutumistyyliä saamme ihastella ja ihmetellä hymysuin vielä vastaisuudessakin. Joka joulu pukki on ollut ainutlaatuinen ilmestys, niin lasten kuin meidän aikuistenkin mielestä. Runsaitten lahjojen ansiosta uskomme pukkiin ei kaadu muotoseikkojen, kuten muoviparran tai aurinkolasienkaan tähden. Tervetuloa pukki kotiimme kylään lahjasäkkien kanssa !







Juhon kirkkokäynnit

Juho on nyt 14 vuotiaana ilmoittautunut rippileirille hiihtämään ensivuoden kevättalvella 2010. Ennen ripillepääsyä, Juhon pitäisi kerätä 8 kirkkokäyntiä. Nyt sitten ahkerasti vierailemmekin hänen kanssaan kirkkotilaisuuksissa joulun aikaan.



Pojat kuvassa Lucia neitojen kanssa Siuntion joulumarkkinoilla

3 kommenttia:

  1. İhanasti ja hauskasti kerrottu.Kiva postaus.
    Kun mieheni tuli ensimmaista kertaa Suomeen marraskuussa,niin menimme joulua viettamaan pohjoiseen tyttareni luokse,ja kavimme tervehtimassa joulupukkia rovaniemella.Miehenihan ei koskaan ollut joulua viettanyt elamansa aikana.Enka mina viela silloin ollut muslimi.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että miehesi on saanut tutustua Suomeen. Pohjoisessa hän on käsittänyt, mistä hiljaisuudesta me olemmekaan kotoisin. Sinulla ja miehelläsi on mielenkiintoisia elämänvaiheita, niistä olisi hyvä aihe kirjalle, eri kulttuurin kokemuksineen. Olet uskaltanut tehdä ratkaisevan käänteen ja jäädä sinne Turkkiin, missä on uusi rakas koti. Jännitän Marizua, käykö hänkin läpi samat kuviot jäädäkseen sinne Turkkiin.
    terv Annu

    VastaaPoista
  3. Mina myös odotan mielenkiinnolla,miten Marizun tarina tulee jatkumaan.Marizun mies on nuori,ja saattaa olla,etta alkaa viihtymaan Suomessa.Minun miehellani oli jo tutustuessamme sen verran ikaa,ettei ollukaan helppo olla Suomessa.Joistain asioista tykkaa,ja monasti on muuttamassa Suomeen.Mutta kun ollaan muutettu ,niin sitten ei viihdy ollenkaan.

    VastaaPoista

kiva kuulla, jos aihe kiinnostaa sinuakin,